2014. július 15., kedd

Itt egy palacsinta recept amit a diétánkban is ehetünk

Így készül 4 főre: 
Fél rész sárgaborsó liszt, vagy úgy is készíthetjük, hogy otthon elektromos kávédarálón megdaráljuk a száraz sárgaborsót.
A másik felét az őrölt lenmag teszi ki.
1 kis csipet sót rakunk még bele
Majd annyi vizet adunk hozzá lassan hogy egy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk
A tésztánkat kicsit állni hagyjuk, kb. 15 percig, majd felkeverjük és
kevés forró olajban serpenyőben kisütjük, addig ne fordítsuk meg a másik felére, míg meg nem sült
kicsit keményre az alsó részre különben szétszakadhat.
 Megjegyzés:

Ezt a palacsintát nem lehet feltekerni, mert elég merev keményre sül, ezért tekerésnél megtörhet, de így is rá lehet joghurtot, gyümölcsös, fahéjas stb. öntetet rakni, és villával megenni. Aki szereti lehet a tésztát sós ízű  öntetekkel, fokhagymás szószokkal, spenóttal vagy nyers vagy párolt zöldségekkel is enni.

Mi például ahogy a kép is mutatja,  friss sárgabarackból készült lekvárszerű öntettel ettük, ami úgy készült, hogy friss sárgabarackokat megmostuk és  lobogó vízbe raktuk 1 percre, majd kivettük a barackokat.  Így könnyen lejött a héja. Utána még kimagoztuk. Ízlés szerint lehet hozzá tenni kis nyírfacukrot, steviát, vagy mézet és az egészet botmixerrel összeturmixoltuk. Pár napig a hűtőben eláll, lekvár íze van de mivel nincs cukor benne és nem főztük sokáig így tényleg csak friss fogyasztásra alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése