2014. december 4., csütörtök

Lótusz hagyma

Sziasztok! Hagymás kép, másképp
A napokban csináltam egy lótusz hagymát úgy, hogy megpucoltam egy nagyobb
vöröshagymát, vigyázni kell, hogy az tönk részét (Kerek  kemény torzsa része)  ne vágjuk le mert az tartja össze majd, a hagymát tetejétől kezdve nagyobb egyenlő távolságnyira bevagdossuk, hosszanti irányban viszonylag mélyen de ne nagyon, hagyjunk azért pár egy  centis  vagy több helyett a tönk fölött, mert ha túl bevágjuk a tönkig akkor sülésnél széteshet. Majd a bevágások közötti részeket még egyszer bevágjuk, itt nem fontos olyan hosszan csinálni a vágást.

Kicsit óvatosan szét nyitogatjuk a szirmokat kifelé, de csak gyengéd pár kis mozdulattal, hogy lássuk mindenhol meg van e a szirom.  Ha valahol nem akar kinyílni ott még tovább vághatjuk. Ne ijedjünk meg ha még inkább csak bimbós lótusz formájú, sülésnél szét fognak nyílni a szirmai.
 Majd végül, egy pár csepp ecetet és olajat tényleg csak kicsit ráöntöttem, mert az segít hogy sülésnél, kívül keményebb, ropogósabb maradjon belül puhább, így nem esik szét, fontos, sózni ne sózzuk mert akkor jobban széteshet mivel megpuhul jobban, inkább ha megsült utólag sózzuk ízesítsük. Körülbelül 15 percre  berakjuk a 160 vagy 180 fokos sütőbe, közbe azért nézegessük, nehogy túl megsüljön és szétessen A sülés közbe lesz igazi virág formája a szirmok szét fognak nyílni.

Lehet díszíteni sós ételeinket ezzel, tálalásnál nagyon szép, és aki szereti így a hagymát meg is eheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése