Hozzávalók: Az alap fűszeresmasszához: 1 evőkanál lenmagliszt, vagy megőrölt
lenmag(elhagyható). (az arany vagy sárga lenmag kevésbé karakteres ízű és a tésztákban a tojás helyetti, összeragasztó tulajdonsága nagyobb mint a barna lenmagénak ezért elég fele annyit is használni belőle.)
1 teáskanál almaecet
15 dkg csicseriborsó liszt
1 dl víz
Fűszerek: 2 közepes fej vöröshagyma
apróra felvágva, 3 nagyobb gerezd fokhagyma összenyomva fokhagymanyomóval. fél mokkáskanál grillfűszerkeverék, vagy Házi Arany márkájú flekken fűszerkeverék, de lehet bármi egyéb fűszert
hozzáadni amit mi szeretünk. 1 kiskanál só bár ez ízlés szerint tehető bele,
attól is függ, milyen sónk van. Tehetünk még bele 1 csipet oregánót, pár csepp szójaszószt egy két csipet őrölt borsot.
Kell még bele megpárolt
zöldborsó, esetleg karfiol répa, amit egy két evőkanál vízzel, egy kiskanál vegetával
(a legjobb a biovegeta), vagy sóval kicsit megpárolunk. A végén félig össze
turmixoljuk botmixerrel, úgy hogy egész zöldségdarabok is maradjanak benne,
ebből a masszából körülbelül 5 púpos evőkanálnyit teszünk a csicseriborsós fűszeres masszához (répát nyersen is belereszelhetünk).
Ha mindent jól összekevertünk,
akkor serpenyőbe felforrósított bő olajba evőkanálnyi adagokat beleteszünk
kanállal és mind a két felét barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése