Ennek a blognak a célja, hogy dokumentáljam saját életmódváltásom és fogyásom történetét, magam és mások okulására. Közzéteszem azokat a recepteket, melyeket kipróbáltam, kikísérleteztem, hátha másoknak is segítségére lehet. 3 hónap alatt 17 kg-ot fogytam, családom tagjai is közel ennyit fogytak. Ezelőtt már sok-sok diétát kipróbáltunk, de semmivel nem tudtunk ekkora eredményt elérni. Tehát számunkra már bizonyított ennek az étrendnek a hatékonysága.
2015. április 13., hétfő
Csicsóka elkészítése háromféleképp
Sült, párolt csicsóka
hozzávalók:
Annyi csicsóka, hogy egy nagyobb serpenyő tele legyen vele.
2 szál zöldhagyma
2 csipet bors
1 késhegynyi őrölt kömény
zöld fűszerek ízlés szerint (én 2 késhegynyi oregánót tettem bele, és pár csipet majorannát)
1 késhegynyi mustármag
2 evőkanál olaj
1 csapott mokkáskanál só
A csicsókát megmossuk fém szivaccsal ledörzsöljük picit a héját, de ha jól megmostuk rajta is maradhat mert sok vitamin van a héjában.
Vékony szeletekre vágjuk, majd serpenyőben felforrósított pár evőkanál olajon sütjük 3-4 percig sütjük majd utána megpároljuk még 5 percig ,úgy hogy 2 kiskanál vizet adunk hozzá és a fedőt rakunk rá, majd végül, levesszük a fedőt beletesszük az apróra vágott zöldhagymát és ezzel is sütjük pár percig fedő nélkül, majd a fűszereket és a sót is bele tesszük, és kész is van.
Lehet kevesebb ideig is sütni, főzni a csicsókát illetve lehet nyersen is fogyasztani úgy is nagyon finom és még több vitamin marad benne.
Én például salátát készítettem belőle, leírom én hogy csináltam:
Csicsóka saláta
hozzávalók:
egy tálnyi csicsóka, felvágva szeletekre
egy jégsaláta vagy fejes saláta fele
2 szál zöldhagyma
fél kígyóuborka felkarikázva
joghurtos öntethez:
1 kis pohár natúr joghurt
1 késhegyi őrölt mustármag
1 csipet bors
1 kiskanálnyi mediterrán fűszerkeverék, ha nincs, jó bele kakukkfű, majoranna, oregánó, bazsalikom
só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket, megmossuk, összevágjuk és a fűszeres joghurttal összekeverjük
Csicsóka püré
hozzávalók:
egy kisebb lábosnyi csicsóka megfőzve
4 késhegynyi kurkuma
egy evőkanál olaj
3-4 gerezd fokhagyma összetörve
2 csipet bors
két csapott kávéskanál só, vagy ízlés szerint
2 csipet római kömény
2 csipet majoranna
Elkészítés:
A feldarabolt csicsókákat vízben fedő alatt megfőzzük, majd egy kis olajon pirítunk összetört vagy felvágott fokhagymát, hozzáadjuk a megfőtt csicsókát, krumplinyomóval összetörjük a csicsókákat, püré állagúra, félcsésze főzővizet is adunk hozzá így könnyebben összetudjuk törni. hozzáadjuk a fűszereket, sót és kész is van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése