Hozzávalók 4 fő részére:
egy fél vagy negyed karfiol, kis rózsákra szedve
egy evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma összevágva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1-2 csipet olaszos fűszerkeverék (tartalmaz: oregánot,
bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet)
1 csipet őrölt koriander
1 késhegynyi xilit (elhagyható)
1 késhegynyi őrölt sárga mustármag
körülbelül fél mokkáskanál kurkuma
2 csipet szerecsendió
1 csipet őrölt kömény
1 mokkáskanál natúr vegeta
késhegynyi őrölt bors
1 teáskanál megdarált napraforgómag (elhagyható)
1 csipet gyömbér
A hagymát megdinszteljük, utána belerakjuk a felaprított
fokhagymát, a karfiolrózsákat, majd felöntjük az egészet körülbelül 1 liter
vízzel.
Belerakjuk a fűszereket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg
meg nem puhul a karfiol. Végül a megőrölt napraforgómagot
is beletesszük (de ezt ki is hagyhatjuk belőle). Ha elkészült, összeturmixoljuk.
Aki szereti egy-két kiskanál hideg joghurtot is tehet bele, így még üdébb lesz, és az íze is lágyabb lesz. Igaz akkor egy kis savanyú ízt is kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése