Két legyet egy csapásra:)
Nagyon szeretjük a zöldségleveket. Ehhez gyümölcscentrifugát használunk. A fennmaradt szárazanyagot sem kell kidobni, fincsi fasírt készíthető belőle!
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa- hámozva, darabolva
4 karfiol rózsa
2 szárzeller
2 marék spenót
Bármi más is jöhet: kelkáposzta levél pl.
A zöldségeket a gyümölcscentrifugán átpasszírozzuk. A levet megisszuk:), mert finom és egészséges!
A visszamaradt rostokat tálba öntjük. Összekeverjük kevés sóval, biovegetával, ízlés szerint pirított hagymával, fokhagymával, vagy egyéb fűszerekkel.
2 tojás megy bele, de ez őrölt lenmag+víz keverékével kiváltható (2 evőkanál maghoz 1 evőkanál víz)
1 evőkanál olívaolajat is a masszába keverünk. Lapos pogácsákat formázunk belőle, majd kiolajozott tepsiben (vagy sütőpapíron) 200 C-on megsütjük.
Félidőben megfordítjuk, amikor az egyik fele kicsit megpirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése