És hogyan is készül?
250 g száraz lencsét ledarálunk elektromos darálón liszt
finomságúra,
ugyanígy 2 evőkanál sárgaborsót is,
majd 2 evőkanál
lenmagot is megőrlünk
3 evőkanál sörélesztő pelyhet is hozzáadunk,
4-5 gerezd fokhagymát belenyomunk fokhagymanyomóval.
Kell még bele
1 kiskanál só
Én raktam bele egy mokkáskanálnyi Dusnok mix. mindenes fűszerkeveréket,
ami, tartalmaz: sót, fokhagymát, és vöröshagymát szárítva,
erős és édes fűszerpaprikát, majoránnát, köménymagot, kakukkfüvet.
Egy, két csipet borsot is lehet hozzá rakni
Az alapanyagokat az edényben összekeverjük
És ezután öntünk még hozzá 2 dl vizet
Ezzel is jól összekeverjük, így egy sűrű masszát kapunk
Ezt a tésztát legalább 20 percig állni hagyjuk,
ekkor még jobban besűrűsödik.
Előmelegítjük a sütőt, a sütőt én 200 fokra állítottam be.
Egy közepes méretű tepsit egy két kanál olíva vagy sima
olajjal kikenünk, és a tésztát kanállal belekotorjuk és egyenletesen
szétterítjük, az a jó, ha a tészta vastagsága körülbelül 4-5miliméteres
Körülbelül 10 perc alatt megsül.
Nem jó túl sütni mert hűlésnél még kicsit lehet fog
keményedni.
A végén pörkölt mandulával díszítettem a sütiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése