Ez a recept és az összes, amit ezen a blogon olvashattok,
mind legalább négy személyre szólnak, mivel mi otthon négyen vagyunk, én e
szerint írtam le a mennyiségeket, de akkor, ha csak egy adagot szeretnénk
készíteni, értelem szerűen a mennyiségeket néggyel osszuk el és eszerint
készítsük az ételt.
Én így készítettem négy főre:
300g lisztté őrölt sárgaborsót
3 csapott evőkanál lenmagot megőrölve
2 kiskanál vegetát, vagy sót
1 gerezd fokhagymát,
sült csirke fűszerkeveréket, amiben majoránna is van, bors
és só is, és 1 késhegynyi őrölt mustármagot is raktam bele.
Végül 3,5 meleg vízzel összekeverjük a hozzávalókat.
Ez egy sűrű palacsintatészta szerű masszára fog hasonlítani és
ezzel még nincs kész, mert fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megduzzadjanak az
összetevők főleg a sárgaborsó liszt és lenmag, így jobban össze fog állni
sütésnél a bundánk.
Míg pihentetjük a tésztát, mi nem pihenünk, egy nagy, vagy
két, három kis cukkinit meghámozunk és felszeletelünk. Egy edénybe tesszük.
Lesózzuk és ezt is állni hagyjuk legalább 20 percig, eközben kisebb mennyiségű
lé gyűlik össze az edény alján, amit a cukkini engedett ki a sózás hatására,
ezt a levet leöntjük a cukkíniről.
A palacsintatésztánk besűrűsödött, ezalatt ha minden igaz, ekkor beledobunk pár cukkini
szeletet megforgatjuk benne.
Egy serpenyőbe olajt öntünk, és a tűzhelyre tesszük.
Megvárjuk, míg pár perc alatt felforrósodik az olaj és akkor egy evőkanál
segítségével kivesszük a tésztával bevont cukkíniket ha beletesszük a
serpenyőbe ne ijedjünk meg ha nem fogja be mindenhol teljesen a masszánk a
cukkinit mert még most utólag még
bátran kanalazhatunk a tetejére tésztát majd bevonja a sülésnél a cukkini, mert
az zsugorodni fog sülésnél. Kisütjük, ha egyik oldala megsült keményre és
aranysárga színűre, megforgatjuk, és másik oldalát is megsütjük, majd kiszedjük
ezután a bundázott cukkíniket
És kész is.
Feltétként lehet enni, főzelékekhez, vagy
salátákhoz, fűszeres joghurtoz.
Ezzel a tésztával más zöldséget is bevonhatunk és
kisüthetjük, például szerintem a répa is jó megoldás lehet.
Ha nem sósan, hanem édesen csináljuk a tésztát, különböző
nem lédús gyümölcsöket, almát, körtét is bundázhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése