Ennek a blognak a célja, hogy dokumentáljam saját életmódváltásom és fogyásom történetét, magam és mások okulására. Közzéteszem azokat a recepteket, melyeket kipróbáltam, kikísérleteztem, hátha másoknak is segítségére lehet. 3 hónap alatt 17 kg-ot fogytam, családom tagjai is közel ennyit fogytak. Ezelőtt már sok-sok diétát kipróbáltunk, de semmivel nem tudtunk ekkora eredményt elérni. Tehát számunkra már bizonyított ennek az étrendnek a hatékonysága.
2015. március 24., kedd
finom spenót főzelék vegyeszöldségekkel
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
Spenót levelek, vagy 1 csomag fagyasztott spenótkrém
Apróra vágott zöldségek vegyesen pl. sárgarépa, borsó, fehérrépa, brokkoli, karfiol
4 gerezd fokhagyma
két kávéskanál sós vegeta legjobb az ízfokozó mentes, bio, vagy natúr sótlan vegeta és mellé még só.
kis oregánó ízlés szerint
egy csipet őrölt bors
1 evőkanál csicseriborsó liszt, vagy sárgaborsó liszt, lencseliszt a sűrítéshez.
kevés víz ha kell
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk üvegesre megpirítjuk egy lábosban evőkanálnyi olajon, legegészségesebb talán az olíva olaj erre a célra. Beletesszük a zöldségeket és a spenótot, ha nem fagyasztottal készítjük akkor egy kis vizet is adhatunk hozzá de ne sokat, körülbelül 4-5 evőkanálnyit, majd az apróra vágott fokhagymát is beletesszük, meg a sót és oregánót és a csipetnyi őrölt borsot.
Majd fedő alatt közepes lángon megfőzzük ha fagyasztott zöldséggel készítjük akkor 20-25 perc alatt fő meg, ha friss nyers zöldségekből készítjük, ami a legegészségesebb, akkor fele annyi idő is elég neki, körülbelül 15 percig hagyjuk még rajta a fedőt így több vitamin marad benne, végül ha be kell még sűríteni a főzeléket tehetünk hozzá egy evőkanál, csicseriborsó, vagy lencse vagy sárgaborsó lisztet, jól elkeverjük, végül ezzel is fedő alatt 3-5 percig főzzük.
Ez a főzelék elég laktató, és szerintem finom is, bár sokan a menzai élmények hatására óckodnak a finomfőzeléktől és a spenótfőzeléktől is. De saját ízlésünkre átformálva ínyünkre lehet együtt is ez a két főzelék. Bátran, fűszerezéssel, elkészítéssel lehet kísérletezni, mert amúgy egészséges laktató étel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése