Ennek a blognak a célja, hogy dokumentáljam saját életmódváltásom és fogyásom történetét, magam és mások okulására. Közzéteszem azokat a recepteket, melyeket kipróbáltam, kikísérleteztem, hátha másoknak is segítségére lehet. 3 hónap alatt 17 kg-ot fogytam, családom tagjai is közel ennyit fogytak. Ezelőtt már sok-sok diétát kipróbáltunk, de semmivel nem tudtunk ekkora eredményt elérni. Tehát számunkra már bizonyított ennek az étrendnek a hatékonysága.
2015. március 17., kedd
tojás nélküli hagymás rántotta egyszerű, gyors és laktató 2.
Hozzávalók 1-2 személyre:
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olaj (legegészségesebb az olívaolaj vagy kókusz zsír)
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál finomra megdarált vörös lencse, vagy sárgaborsóliszt, de lehet csicseriborsó lisztel is készíteni, mindegyik változatnak kicsit más az íze de jó.
1,5 dl víz
mediterrán fűszerkeverék 2 késhegynyi (zöld fűszereket tartalmaz főleg: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna)
kis só ízlés szerint
pár csepp szójaszósz (elhagyható), egy csipet xilit
1 késhegynyi római kömény
1 kiskanál natúr joghurt (elhagyható, de jobb vele szerintem)
pár késhegynyi kurkuma is tehető bele, a színe miatt, meg nagyon egészséges is.
Elkészítése:
Egy serpenyőbe olajat teszünk és üvegesre megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pár csepp szójaszószt is tehetünk bele, majd beletesszük az összezúzott, (vagy felaprított) fokhagymát. Egy pohárba töltünk körülbelül 1 dl vizet, és beleteszünk 3 púpos evőkanál csicseriborsó lisztet jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd beleöntjük a serpenyőbe, és a sült hagymához adjuk. Jól összekeverjük, majd beletesszük a fűszereket, sót és egy csipet xilitet (ez elhagyható). Folytonos kevergetés mellett közepes lángon körülbelül 3-4 percig sütjük, ha elpárologna a víz hamar akkor egy két kanálnyit még önthetünk hozzá, nehogy leégjen. A végén egy kanál joghurtot is tehetünk bele. Legvégén kis kurkumát is tehetünk bele a színe miatt, meg azért mert finom is bele és nagyon egészséges. Uborkával paradicsommal, egyéb zöldségekkel, igen finom étel szerintem.
Édes változata is jó: Ha hagyma, fokhagyma nélkül készítjük, só nélkül, édes fűszerekkel, például fahéjjal, gömbérrel, ánizzsal, kakaóval stb. valamint édesítővel, gyümölcsökkel akkor nagyon finom desszertet is készíthetünk belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése