2015. március 13., péntek

Nyers vagy főtt? Jó ha eszed mind a kettőt





Találtam egy jó cikket, ami azt igazolja mennyire fontos, hogy főve és nyersen is együnk zöldségeket, gyümölcsöket, mivel vannak olyan tápanyagok a zöldségekben, gyümölcsökben amiknek jó a hőkezelés. Bizony pár fontos tápanyagnak kifejezetten hő szükséges ahoz, hogy a szervezetünk fel tudja dolgozni, jobban betudja építeni magába, a sejtekbe. Azért a főzést se vigyük túlzásba sokáig ne főzzük az ételt, akkor is jobb ha végig fedő alatt készítjük, ahogy már írtam a diéta leírásában is. Ne túl nagy hővel, hévvel főzzünk, mert az se a legjobb, mert van olyan vitamin is ami a nyers ételekből jobban hasznosítható számunkra. Szóval az egyensúly fontos e téren is. Itt is és másutt is fontos az arany közép út. A diétázó embernek kiemelten fontos hogy megfelelő tápanyagokhoz jusson, kevesebb féle, és kevesebb mennyiségű ételből is.


Végül és elsősorban, itt tudtok bővebben ennek utána nézni:

http://divany.hu/eletmod/2015/03/13/ezert_szivas_nyersen_enni_a_zoldsegeket/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése