Sós változat 4 főre:
1 csipet őrölt borsot,
4 csipet fokhagymasót,
1 mokkáskanál kurkumát,
2 csipet őrölt csemege fűszerpaprikát, (vagy aki szereti az erőset és bírja is lehet bele rakni pici chili paprikát),
4 csipet fokhagymasót,
1 mokkáskanál kurkumát,
2 csipet őrölt csemege fűszerpaprikát, (vagy aki szereti az erőset és bírja is lehet bele rakni pici chili paprikát),
1-2 csipet
gyömbérport,
2 csipet oregánót
2 csipet oregánót
belenyomtam még pár
csepp citromlevet,
majd 3 evőkanál vízzel összekevertem
A végén ízlés szerint sózzuk.
Kicsit állni hagytam a masszát, majd így nyersen kis
golyókat formáztam belőle. Zöldségeket lehet enni hozzá. Nagyon laktató, személyenként elég 2 -3 gombóc, Én úgy éreztem, mintha egy nagyobb ebédet ettem volna.
Édes változat 4 főre:
Az alap magőrlemények ugyanúgy készülnek el mint a
sós változatban, annyi különbséggel, hogy fontos, hogy a földimogyoró sótlan legyen. Adhatunk hozzá még kókuszreszeléket, őrölt sótlan napraforgómagot is
Az arányok:
50 g darált mandula,
50 g darált sótlan földimogyoró,
1 teáskanál szezámmag,
2- 3 teáskanál kókuszreszelék
egy teáskanál őrölt napraforgómag (kihagyható)
Az arányok:
50 g darált mandula,
50 g darált sótlan földimogyoró,
1 teáskanál szezámmag,
2- 3 teáskanál kókuszreszelék
egy teáskanál őrölt napraforgómag (kihagyható)
Édesítésnek rakhatunk hozzá még ízlés szerint apróra vágott
aszalt gyümölcsöket, pl. mazsolát, áfonyát, datolyát, fügét. stb.
Fűszerezése:
2 csipet szerecsendió
1 csipet őrölt gyömbér
1 gerezd alma lereszelve,
1 gerezd narancs leve.
1 gerezd narancs leve.
Ezeket a hozzávalókat 4 evőkanál vízzel keverjük, majd kis gombócokat formázunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése