Elkészítése 4 fő számára
Egy lábosban egy kanál olíva olajon üvegesre párolunk 2 fej kockára vágott vöröshagymát, majd adunk hozzá 4 gerezd felaprított fokhagymát.
hozzáadjuk a
1,5 csésze lencsét
1 evőkanál vöröslencsét
Felöntjük az egészet körülbelül 2 vagy 2,5 csésze vízzel.
A következő fűszerekkel ízesítjük:
A következő fűszerekkel ízesítjük:
2 késhegynyi fokhagymasó, vagy só
1 csipet pirospaprika, (vagy lehet kicsit csípős chili
paprika is, vagy cayen bors).
1 csipet bors
1 csipet szerecsendió,
2-3 csipet megőrölt sárga mustármag
1 csipet szerecsendió,
2-3 csipet megőrölt sárga mustármag
Fél mokkáskanál vegeta naturella flekken fűszer (ha éppen van otthon efféle)
Fedő alatt 20-25 percig főzöm, míg meg nem
fő teljesen a lencse, majd hozzáadok két evőkanál megőrölt sárgaborsót,
vagy sárgaborsólisztet, kb. 4 percig összefőzöm. Elzárom, hozzákeverek még 1 teáskanál lenmagot de még pár percig lefedve pihentetem.
Serpenyőben, egy kanál olíva olajon sütjük. Nem kell kézzel formázni elég, ha csak belepottyantunk kanálnyi
adagokat a serpenyőbe, eleve kis gombócszerűvé állnak össze, amit aztán kanállal ellapogatunk. Pár perc alatt pirosas barnára sütjük
mind két oldalát. Akkor jó, mikor kicsit kívül megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése