2016. március 1., kedd

Diétás nokedli (tojás és gluténmentes)



                                       


Én így készítettem:  

Hozzávalók 4 személynek:

2 evőkanál szójaliszt (elhagyható, akkor helyette csicseriborsóliszt legyen) 

10 púpos evőkanál csicseriborsóliszt

1 teáskanál almaecet

3 késhegynyi őrölt koriandermag

1 csipet oregánó

1 késhegynyi majoránna

1 - 2 csipet római kömény 

1 teáskanál sós bio vegeta

1 késhegynyi fűszerpaprika (édes, vagy aki szereti erősen erőset is rakhat bele) 

1 dl hideg víz

esetleg 1 gerezd fokhagyma, 2 késhegynyi bazsalikom 

A hozzávalókat jól összekeverjük úgy, hogy homogén állagú legyen. Egy negyed órára állni hagyjuk a masszát. Közben egy lábosban felforralunk vizet, két kanál segítségével bele  szaggatjuk a vízbe a masszánkat. Miután feljöttek a a víz tetejére a tészták, még legalább 3 vagy 4 percig főzzük őket.

Én házilag készített paradicsomszósszal és fűszeres párolt zöldséggel ettem, de lehet például kapros joghurtos öntettel is enni, vagy egyéb öntettel, főzelékkel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése