2015. március 17., kedd

Egy, két növény ami nagyon jó ízületi gyulladás gyógyítására,

Hogy a fajdálomtól ne kényszerüljünk arra hogy a babérjainkon üljünk. Hogy szabadon mozoghassunk, arra jó a nem megerőltető tornáztatás,  jóga, gyógytorna, úszás, pihenés,  fájó ízületek simogatása masszírozása, diéta, pl. a phalahari (falahari) diéta is sokat segíthet, a cukormentes, húsmentes, szénhidrát csökkentett, tejtermék csökkentett étrend, és végül de nem utolsó sorban, a stressz is salakanyagként rakódhat az ízületekbe.

 Mivel sok ember szenved különféle ízületi gyulladásoktól itt van egy segítő növény:

babér  



Az ókori görögök azt tartották róla, hogy képes megõrizni, fenntartani, sõt megerõsíteni az egészséget, fokozni a boldogságot.
Levesbe téve megelőzi a belekben a gázképződést és az emésztési zavarokat.
Külsőleg vászonba takarva pakolásként a mellkasra téve enyhíti a hörghurutot és a köhögést.
BABÉRLEVÉL-OLAJ  -  alkalmazható reumás és izületi fájdalmakra, megdagadt izületekre, rándulásra. A babérlevélolajat úgy vonhatjuk ki, hogy kissé felmelegített olívaolajba tesszük a babérleveleket.

Babérlevél tea tisztító kúra: 
Ízületek megtisztítása
Előfeltétele a vastagbél kitisztítása, és a kúra alatt a vegetáriánus táplálkozás. 0,5 dkg babérlevél 3 dl víz 5 percig forraljuk őket. Termoszban érleljük 3-4 órát, majd szűrjük le. Pici kortyokban fogyasszuk úgy, hogy a folyamat 10-12 óráig eltartson. 10-12 percenként egy kiskanálnyit.
Szigorúan tilos a babérlevél teát nagyobb kortyokban, vagy egyszerre meginni, mert belső vérzéseket okozhat.!!!
A kúrát 3 egymást követő napon ismételjük. Legjobb az újhold vagy telihold előtti 5. napon kezdeni. Makacs esetekben  a kúra 2 hét múlva ismételendő.
A tisztítás első évében a 3 napos kúrát negyedévente 1x csináljuk meg, a továbbiakban évente 1x.
Hatása: feloldja az ízületekben és a vastagbélben rekedt lerakódásokat. Megszűnnek a frontok hatására erősödő fájdalmak, az ízületi fáradtság, csont és porcgyulladások, és a nem spec. sokizületi gyulladások.

Erről a jó babérlevél tea tisztítókúráról és egyéb tisztítókúrákról itt olvashattok az alábbi linken kersztül:

http://www.drsaarykornelia.hu/tisztitokurak

Valamint a kurkumát is sokan ajánlják ízületi betegségek gyógyítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése