2015. március 24., kedd

finom spenót főzelék vegyeszöldségekkel




Hozzávalók: 

1 fej vöröshagyma

Spenót levelek, vagy 1 csomag fagyasztott spenótkrém

Apróra vágott zöldségek vegyesen pl. sárgarépa, borsó, fehérrépa, brokkoli, karfiol
4 gerezd fokhagyma

két kávéskanál  sós vegeta  legjobb az ízfokozó mentes, bio, vagy natúr sótlan vegeta és mellé még só.

kis oregánó ízlés szerint

egy csipet őrölt bors

1 evőkanál csicseriborsó liszt, vagy sárgaborsó liszt, lencseliszt a sűrítéshez. 

kevés víz ha kell



Elkészítés: 

A vöröshagymát apróra vágjuk üvegesre megpirítjuk egy lábosban evőkanálnyi olajon, legegészségesebb talán az olíva olaj erre a célra. Beletesszük a zöldségeket és a spenótot, ha nem fagyasztottal készítjük akkor egy kis vizet is adhatunk hozzá de ne sokat, körülbelül 4-5 evőkanálnyit, majd az apróra vágott fokhagymát is beletesszük, meg a sót és oregánót és a csipetnyi őrölt borsot.
Majd fedő alatt közepes lángon megfőzzük ha fagyasztott zöldséggel készítjük akkor 20-25 perc alatt fő meg, ha friss nyers zöldségekből készítjük, ami a legegészségesebb, akkor fele annyi idő is elég neki, körülbelül 15 percig hagyjuk még rajta a fedőt így több vitamin marad benne, végül ha be kell még sűríteni a főzeléket tehetünk hozzá egy evőkanál, csicseriborsó, vagy lencse vagy sárgaborsó lisztet, jól elkeverjük, végül ezzel is fedő alatt 3-5 percig főzzük.  

Ez a főzelék elég laktató, és szerintem finom is, bár sokan a menzai élmények hatására óckodnak a finomfőzeléktől és a spenótfőzeléktől is. De saját ízlésünkre átformálva ínyünkre lehet együtt is ez a két főzelék. Bátran, fűszerezéssel, elkészítéssel lehet kísérletezni, mert amúgy egészséges laktató étel.    







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése