2015. március 17., kedd

tojás nélküli hagymás rántotta egyszerű, gyors és laktató 2.

   



Hozzávalók 1-2 személyre:

2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olaj (legegészségesebb az olívaolaj vagy kókusz zsír)
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál finomra megdarált vörös lencse, vagy sárgaborsóliszt, de lehet csicseriborsó lisztel is készíteni, mindegyik változatnak kicsit más az íze de jó.
1,5 dl víz
mediterrán fűszerkeverék 2 késhegynyi (zöld fűszereket tartalmaz főleg: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna)
kis só ízlés szerint
pár csepp szójaszósz (elhagyható), egy csipet xilit 
1 késhegynyi római kömény
1 kiskanál natúr joghurt (elhagyható, de jobb vele szerintem)
pár késhegynyi kurkuma is tehető bele, a színe miatt, meg nagyon egészséges is.

Elkészítése:

Egy serpenyőbe olajat teszünk és üvegesre megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pár csepp szójaszószt is tehetünk bele, majd beletesszük az összezúzott, (vagy felaprított) fokhagymát. Egy pohárba töltünk körülbelül 1 dl vizet, és beleteszünk 3 púpos evőkanál csicseriborsó lisztet jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd beleöntjük a serpenyőbe, és a sült hagymához adjuk. Jól összekeverjük, majd beletesszük a fűszereket, sót és egy csipet xilitet (ez elhagyható). Folytonos kevergetés mellett közepes lángon körülbelül 3-4 percig sütjük, ha elpárologna a víz hamar akkor egy két kanálnyit még önthetünk hozzá, nehogy leégjen. A végén egy kanál joghurtot is tehetünk bele. Legvégén kis kurkumát is tehetünk bele a színe miatt, meg azért mert finom is bele és nagyon egészséges.  Uborkával paradicsommal, egyéb zöldségekkel, igen finom étel szerintem. 

Édes változata is jó: Ha hagyma, fokhagyma nélkül készítjük, só nélkül, édes fűszerekkel, például fahéjjal, gömbérrel, ánizzsal, kakaóval stb. valamint édesítővel, gyümölcsökkel akkor nagyon finom desszertet is készíthetünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése