2014. július 15., kedd

Lágy, zöld fűszeres sajthoz hasonló ízű krém, tejtermék nélkül

Így készül 4 fő részére:

Fél vöröshagymát összevágunk apróra.
1 vékony szelet paradicsomot ez azért raktam bele kis mennyiségben mert olvastam valahol hogy a japánok egy ízt felismertek aminek umami a neve, harmóniát teremt a többi ízzel együtt és ez természetes formában jelen van bizonyos sajtokban és a paradicsomban is ezért gondoltam kipróbálom.
1 evőkanál olíva olajon üvegesre pirítunk.
Felöntjük 3, 5 dl vízzel
Ekkor rakunk bele még 30 g darált sós, vagy sótlan kicsit megpörkölt mandulát,
100g mungóbabot (zöld szóját) ledarálunk lisztté, elektromos kávédarálón
2 evőkanál sörélesztő pelyhet is raktam bele
1 késhegynyi sárga mustármagot,
1 teáskanál natúr vegetát,
1 csipet szerecsendiót,
1 csipet kakukkfű, 1 csipet bazsalikom, vagy ízlés szerint más zöld fűszereket is lehet kicsit belerakni  
1 csipet őrölt borsot,
2 csipet szegfűbors
1 késhegynyi őrölt köménymagot
Rakunk még bele sót ízlés szerint, mellé lehet tenni még pár késhegynyi fokhagyma granulátumot ízlés szerint vagy egy két gerezd fokhagymát ha fokhagymás sajt ízt szeretnénk.

fedő alatt körülbelül 25-30 percig főzzük, vagy addig míg meg nem főtt a mungóbab.

Ha nincs elektromos kávédarálónk vagy egyéb a célnak megfelelő eszköz, akkor lehet úgy is készíteni hogy megfőzzük egészben a mungóbabokat és a legvégén összeturmixoljuk az egésszel együtt.


Ha áll a massza hűtőben egész sűrű krémmé dermed. Pár napig eláll ha hűtőben tároljuk, mivel nincs tej benne lehet tovább is jó marad. Tejtermék nincs benne de a mungóbab miatt jó fehérje forrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése