2014. július 25., péntek

A legjobb legegészségesebb az a zöldség amit a gazda szeme, keze hizlal szépre

Magunk is termeszthetünk ha tehetjük otthon kertben, vagy erkélyen, cserépben zöldségeket fűszernövényeket,  még gyümölcsöt is ahogy a helyünk lehetőségünk engedi. Egy kis testmozgásnak is jó meg a léleknek is, főleg a diéta mellett.
Mi is alakítottunk ki veteményest otthon a kertben, pár képpel illusztrálom is a növénykéink állapotát.
Valamelyik már megérett, valami még csak most érik, a kis kert mindig ellát mozgással feladatokkal, meglepetésekkel, pluszban még vitamindúsabb zöldségeket, gyümölcsöket ehetünk.

A törődés szeretet, etet minket is mert  a mi gondoskodásunk által beépül  a növénykékbe ha megesszük ránk is jó hatással lesz, biztos vagyok benne. A kedves, szeretetteljes energia áramlást ha kifelé is befelé is működtetjük, adás elfogadást megértést, akkor szervezetünknek is nagyobb esélyt adunk, hogy jól harmonikusan működjön. Például olvastam valahol, azt mondják a zen buddhisták is,  a kert olyan, mint a tudatunknak egyfajta kiterjesztett mása, ha benne tevékenykedünk jó hatással van ránk is, például ha gyomlálunk, olyan mintha a negatív vagy félelemmel teli gondolatainkat tépnénk ki, tisztítanánk meg, mert az ember a földdel természettel környezetével szoros kapcsolatban van ugyanakkor még is egy önálló lény is, akinek meg van a szabad akarata.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése