2014. szeptember 21., vasárnap

Diétás bundázott cukkini


Ez a recept és az összes, amit ezen a blogon olvashattok, mind legalább négy személyre szólnak, mivel mi otthon négyen vagyunk, én e szerint írtam le a mennyiségeket, de akkor, ha csak egy adagot szeretnénk készíteni, értelem szerűen a mennyiségeket néggyel osszuk el és eszerint készítsük az ételt.


Én így készítettem négy főre:

Először is összeöntöttem az alapanyagokat a tésztához:


300g lisztté őrölt sárgaborsót
3 csapott evőkanál lenmagot megőrölve
2 kiskanál vegetát, vagy sót
1 gerezd fokhagymát,
sült csirke fűszerkeveréket, amiben majoránna is van, bors és só is, és 1 késhegynyi őrölt mustármagot is raktam bele.
Végül 3,5 meleg vízzel összekeverjük a hozzávalókat.

Ez egy sűrű palacsintatészta szerű masszára fog hasonlítani és ezzel még nincs kész, mert fél óráig állni hagyjuk, hogy jól megduzzadjanak az összetevők főleg a sárgaborsó liszt és lenmag, így jobban össze fog állni sütésnél a bundánk.

Míg pihentetjük a tésztát, mi nem pihenünk, egy nagy, vagy két, három kis cukkinit meghámozunk és felszeletelünk. Egy edénybe tesszük. Lesózzuk és ezt is állni hagyjuk legalább 20 percig, eközben kisebb mennyiségű lé gyűlik össze az edény alján, amit a cukkini engedett ki a sózás hatására, ezt a levet leöntjük a cukkíniről.

A palacsintatésztánk besűrűsödött, ezalatt  ha minden igaz, ekkor beledobunk pár cukkini szeletet megforgatjuk benne.
Egy serpenyőbe olajt öntünk, és a tűzhelyre tesszük. Megvárjuk, míg pár perc alatt felforrósodik az olaj és akkor egy evőkanál segítségével kivesszük a tésztával bevont cukkíniket ha beletesszük a serpenyőbe ne ijedjünk meg ha nem fogja be mindenhol teljesen a masszánk a cukkinit mert még   most utólag még bátran kanalazhatunk a tetejére tésztát majd bevonja a sülésnél a cukkini, mert az zsugorodni fog sülésnél. Kisütjük, ha egyik oldala megsült keményre és aranysárga színűre, megforgatjuk, és másik oldalát is megsütjük, majd kiszedjük ezután a bundázott cukkíniket
És kész is.

Feltétként lehet enni, főzelékekhez, vagy salátákhoz, fűszeres joghurtoz.
Ezzel a tésztával más zöldséget is bevonhatunk és kisüthetjük, például szerintem a répa is jó megoldás lehet.

Ha nem sósan, hanem édesen csináljuk a tésztát, különböző nem lédús gyümölcsöket, almát, körtét is bundázhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése