Ez a recept szintén négy-öt főre való adagot ír le.
Tehát így készül, előveszünk egy edényt lehetőleg fém edényt, ami bírja, ha
forró vizet öntünk bele.
Teszünk bele 200g mungóbabot, (zöldszóját), amit megőröltünk liszté
elektromos darálón.
És még, 3 evőkanálnyi
sárgaborsót
3 evőkanál sörélesztőpelyhet,
1,5 evőkanál őrölt lenmagot,
1 kiskanál sót, vagy sós vegetát
1 csipet borsot, vagy cayenborsot
2 gerezd fokhagymát belenyomunk fokhagymanyomóval
és teszünk bele fél
kiskanál majoránnát,
egy csipet oregánót,
és egy fej fölaprított vöröshagymát.
Majd 1,5 dl forró vízzel felöntjük
a masszát, összekeverjük és 30 percre állni hagyjuk.
Végül egy serpenyőbe egy két evőkanál olíva olajat, öntünk,
felforrósítjuk a tűzhelyen vékony pár miliméteres vagy maximum fél centi
vastagságú pogácsákat formálunk a kezünkkel, és kisütjük, közepes lángon, mikor
kicsit pirosas és keményebb a külseje akkor jó, ha egyik fele megsült
megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Kész is van a fehérje dús vegetáriánus fasírtunk.
Mivel mungóbab van nagyrészt benne elég laktató és sok
fehérjét is tartalmaz, ezért egy embernek elég egy két darab, főzelék mellé.
Mi cukkini főzelékkel ettük.
Itt a cukkini főzelék receptje:
Egy fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk olajon, egy
mokkáskanálnyi pirospaprikát teszünk még bele, ha megsült, üveges a hagymánk. Aztán
gyorsan beletesszük az egy nagy vagy négy kis reszelt cukkinit, vagy meg sót csapott
kiskanál sót vagy ízlésünk szerint, sós vegetát és egy csokor apróra vágott kaprot
is teszünk bele.
Fedő alatt megfőzzük 20 perc múlva, rakunk hozzá és jól
elkeverünk vele egy csapott evőkanál sárgaborsó lisztet. Ezzel is főzzük körülbelül
5 percig, úgy hogy a fedőt rárakjuk. Végül lekapcsolhatjuk alatta a gázt és
ilyenkor jó ha még nem emeljük fel a fedőt 10-15 percig így talán több vitamin
marad benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése