2014. szeptember 29., hétfő

Tojás nélküli hagymás és kolbászos ízű rántotta

4 főre így készül:

1 vöröshagymát felaprítunk, ezt egy, két evőkanál olíva olajon megsütjük
teszünk hozzá még 3-4 gerezd fokhagymát is ezt is kicsit megsütjük.
 4-5 evőkanál finomra megőrölt száraz sárgaborsót, vagy készen kapható sárgaborsó lisztet raktam bele, és felöntöttem 2 dl vízzel
És raktam még hozzá Dusnok mix fűszrekeveréket, ami tartalmaz (pirospaprikát, édeset és csípőset is,  pici kakukkfüvet, köményt, szárított fokhagymát, hagymát, sót,) ha nem elég sós még rakhatunk utólag sót bele. Én raktam még egy 2-3 csipet majoránnát is
5 percre fedőt raktam az edényre
Majd levettem és addig főztem az ételt míg el nem főtt teljesen a víz róla.
Hogy igazán kolbászos íze is legyen lehet bele rakni előre megsütött füstölt tofut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése