2015. május 15., péntek

Indiaias (dhal) lencsepástétom




 Ez egy sűrű főzelékre hasonlító laktató étel, ebédnek is jó.

Így készül: 


Hozzávalók:

fél nagyobb bögre lencse

1 kis fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szál zöldhagyma

fél kávéskanál római kömény

2 csipet bors

2 csipet őrölt köménymag

pár csipet majoranna, vagy bazsalikom

1 kávéskanál kurkuma

3 csipet mustármag (elhagyható)

1 kávéskanál só, vagy ízlés szerint

1 teáskanál kókuszzsír, vagy egy evőkanál olaj

3 evőkanál kókuszreszelék

pár csepp szójaszósz

5 dl víz

egy friss nyers répa lereszelve a díszítéshez



Elkészítése:

Egy lábosba vagy serpenyőben felmelegítünk egy kiskanál kókuszzsírt, vagy egy két evőkanál olajat legjobb az olíva olaj. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később mikor üvegesre pirult a hagyma, beletesszük a két szál felaprított zöldhagymát, kicsit sütjük nem sokáig mert hamar megéghet, közbe beletesszük a 3 gerezd összenyomott fokhagymát, és az egész mustármagot kicsit pár kipattogtatjuk, majd felöntjük az egészet 5 dl vízzel

Beletesszük a pár csepp szójaszószt és a fél bögre lencsét, majd végül beletesszük a fűszereket, és a sót, fedő alatt  főzzük  kicsit több mint 30 percig, míg meg nem puhul a lencse, végül beletesszük a kókuszreszeléket, és ezzel is főzzük egy két percig.

Végül, meghámozunk, és lereszelünk egy sárgarépát amit mellé ehetünk, ettől nem csak szép lesz látványra de finom is és egészséges. A szeretettel készült étel, még kedvesebb és finomabb talán ha egy kis szívecskét  formálunk belőle kanállal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése