2015. május 19., kedd

sült padlizsán saláta




Hozzávalók:

2 padlizsán

4 kisebb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

két kisebb paradicsom

egy mokkáskanál vegeta, (legjobb a bio vegeta)

1 késhegynyi  grill fűszersó

só ha még kell ízlés szerint

 4-5 darab apróra vágott olíva bogyó


Elkészítése:

A padlizsánokat meghámozzuk (nem muszáj), apró kockákra vágjuk, rászórjuk az egy mokkáskanál vegetát, és állni hagyjuk. Eközben egy serpenyőbe, körülbelül két evőkanál olíva olajat teszünk és megpirítjuk a  vastag szeletekre vágott vöröshagymát, ez a későbbi sütésnél úgy is szétesik. Ha 10 percet állt lesózva (vegetázva)  a padlizsán kicsit levet ereszt, ezt leöntjük róla, így a padlizsán keserű íze elvész. Hozzáadjuk a padlizsánt a hagymához és ezt is megsütjük, közben a három gerezd összenyomott fokhagymát is hozzátesszük. Ezután két paradicsomot meghámozunk és apró kockákra vagy szeletekre vágunk, és egy két percig ezzel is átsütjük az egészet és beletesszük a grill fűszersót. Legvégül rászórjuk az apróra vágott olívabogyókat, és kész is van a laktató de még is könnyű finom egészséges ételünk. Könnyű ebédnek is jó, főleg natúr joghurttal nagyon üdítő és egészséges étel.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése