2014. december 5., péntek

Káposztás, cukkinis felfújt szelet tojás nélkül

Így készül egy kis tepsire való adag:


Hozzávalók:
Egy csésze lereszelt káposzta 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma  
1 kisebb cukkini lereszelve
ezeket 1 evőkanál vízben megpároljuk pár percig fedő alatt
majd adunk még hozzá 2-3 evőkanál vizet, 1 evőkanál őrölt lenmagot
6 evőkanál csicseriborsó, vagy sárgaborsó lisztet
rakunk még hozzá sót vagy fokhagymasót, 1 csipetnyi oregánót, kurkumát, erős vagy édes fűszerpaprikát, borsot őrölt köményt ízlés szerint rakhatunk bele.
Beleteszünk még 2 késhegynyi szódabikarbónát és összeturmixoljuk botmixerrel az egészet
Ha nem elég krémes rakhatunk még bele egy nagyon pici vizet majd 20-25 percig állni hagyjuk a masszát. 

Azután kiolajozott tepsiben szétterítjük ezt a masszát, és 15-20 percig 200 fokos sütőben megsütjük.
A teteje kicsit megszilárdul alja meg krémes állagú lesz kicsit felfújtra emlékeztet de nem szilárdul meg nagyon. 
Lehet nem sütni hanem főzni is ezt a masszát akkor egy zöldséges krém lesz belőle, de akkor viszont adjunk hozzá még vizet. Elég laktató de mégse hizlal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése