2014. június 17., kedd

Lencsés fasírt

Elkészítése 4 fő számára
Egy lábosban egy kanál olíva olajon  üvegesre párolunk 2 fej kockára vágott vöröshagymát, majd adunk hozzá 4 gerezd felaprított fokhagymát. 
hozzáadjuk a
1,5 csésze lencsét
1 evőkanál vöröslencsét
Felöntjük az egészet körülbelül 2 vagy 2,5 csésze vízzel.

A következő fűszerekkel ízesítjük:

 2 késhegynyi  fokhagymasó, vagy só
1 csipet pirospaprika, (vagy lehet kicsit csípős chili paprika is, vagy cayen bors).
1 csipet bors
1 csipet szerecsendió,
 2-3 csipet megőrölt sárga mustármag
Fél mokkáskanál  vegeta naturella flekken fűszer (ha éppen van otthon efféle)

Fedő alatt 20-25 percig főzöm, míg meg nem fő teljesen a lencse, majd hozzáadok két evőkanál megőrölt sárgaborsót, vagy sárgaborsólisztet, kb. 4 percig összefőzöm. Elzárom, hozzákeverek még 1 teáskanál lenmagot de még pár percig lefedve pihentetem.

A langyosra hűlt masszát összeturmixolom. Ha kell, utánasózzuk, nem baj, ha kicsit sósabb, a sütésnél ugyanis veszít az erejéből.
Serpenyőben, egy kanál olíva olajon sütjük. Nem kell  kézzel formázni elég, ha csak belepottyantunk kanálnyi adagokat a serpenyőbe, eleve kis gombócszerűvé állnak össze, amit aztán kanállal ellapogatunk. Pár perc alatt pirosas barnára sütjük mind két oldalát. Akkor jó, mikor kicsit kívül megkeményedik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése