2014. június 4., szerda

Padlizsános, gyömbéres sült és párolt vacsora (de ebédnek is jó)

Így készül 3 főre:


1 nagy fej vöröshagymát felvágunk, megsütjük egy kanál olíva olajon.
3 gerezd apróra összevágott fokhagymát is teszünk hozzá.
Közben egy kockákra vágott padlizsánt is teszünk bele, kicsit összesütjük a padlizsánnal is körülbelül 1 percig a hagymát, fokhagymát.
Majd felöntjük körülbelül, szűk fél dl vízzel.

Raktam még bele:
fél mokkáskanál Vegeta Naturella Flekken fűszersót. ha nincs épp otthon ezeket a fűszereket tartalmazza: só,szárított, hagyma, fokhagyma, köménymag, édes és csípős szárított fűszerpaprika, feketebors, koriander,majoranna, chili paprika,rozmaring szerecsendió, babérlevél
Raktam még bele:
1 csipet megőrölt mustármagot
1 csipet friss gyömbért, vagy lehet helyette 2 csipet őrölt gyömbért.
Sót a vén még lehet ízlés szerint belerakni,  ha nem elég sós, óvatosan, mert a fűszerkeverékben is van só.
Körülbelül 5 percig fedő alatt még pároljuk az egészet.
És kész is.

Ha nem érezzük elég laktatónak, megszórhatjuk a tetejét valamilyen maggal, igaz úgy már kicsit kalória dúsabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése