2014. május 30., péntek

Karfiol krémleves


Hozzávalók 4 fő részére:
egy fél vagy negyed karfiol, kis rózsákra szedve
egy evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma összevágva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1-2 csipet olaszos fűszerkeverék (tartalmaz: oregánot, bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet)
1 csipet őrölt koriander
1 késhegynyi xilit (elhagyható)
1 késhegynyi őrölt sárga mustármag
körülbelül fél mokkáskanál kurkuma
2 csipet szerecsendió
1 csipet őrölt kömény
1 mokkáskanál natúr vegeta
késhegynyi őrölt bors
1 teáskanál megdarált napraforgómag (elhagyható)
1 csipet gyömbér

A hagymát megdinszteljük, utána belerakjuk a felaprított fokhagymát, a karfiolrózsákat, majd felöntjük az egészet körülbelül 1 liter vízzel.
Belerakjuk a fűszereket, majd fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul a karfiol. Végül a megőrölt napraforgómagot is beletesszük (de ezt ki is hagyhatjuk belőle). Ha elkészült, összeturmixoljuk.

Aki szereti egy-két kiskanál hideg joghurtot is tehet bele,  így még üdébb lesz, és az íze is lágyabb lesz. Igaz akkor egy kis savanyú ízt is kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése