2014. május 17., szombat

Hamis vega kolbászkrém

Akik szívesen veszik a magyaros ízvilágot, de örülnek, ha egészséges ételeket ehetnek, azoknak biztos ízleni fog ez a krém.






Elkészítése 4 fő részére:


5 gerezd fokhagymát

kb. ¼  felaprított póréhagymát megdinsztelünk  kevés olívaolajon

teszünk hozzá piros fűszerpaprikát,

majd felöntjük 4,5 dl vízzel



Ehhez teszünk 1 csésze vörös lencsét, 2,5 kiskanál vegetát (legjobb a vegamix nevű vegeta, vagy egyéb amiben nincs ízfokozó és cukor)

Ízesítjük 1 csipet őrölt borssal, pici csipet római köménnyel, fél teáskanál kurkumával, 2 csipet őrölt  sárga mustármaggal.

Tehetünk bele még egy kis fokhagyma granulátumot , sót, kis majorannát ízlés szerint.

Fedővel letakarva főzzük 45 percig, anélkül, hogy a fedőt felemelnénk. .

Lekapcsoljuk alatta a gázt vagy villanytűzhelyt, és további 15 percig a fedő alatt hagyjuk, hogy gőzében párolódjon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése