2014. május 25., vasárnap

Vegetáriánus tojáskrém tojás nélkül, tofuból, cukkiniből

Elkészítése 4 fő részére:

1       csomagnyi natúr tofut lapos kockákra vágunk.
Egy-két evőkanálnyi olívaolajon megsütjük, hogy picit arany barnára süljön a külseje.
Apróra vágunk hozzá, vagy fokhagymanyomón átnyomunk 5- 6 gerezd fokhagymát, ezzel 15-30 másodpercig sütjük. Hozzáadunk egy csipet cayen borsot vagy, ha nem szeretjük erősen, fél mokkáskanál csemege pirospaprikát, majd hamar felöntjük fél dl vízzel.
1db cukkinit felszeletelünk, meg egy negyed póréhagymát apró karikákra vágunk és beledobjuk az ételbe.
Következő módon fűszerezzük:
2 csipet gyömbér
3 csipet őrölt koriander
4 csipet őrölt mustármag, egy mokkáskanál almaecet, 
vagy egy  teáskanál kész mustár 
1 -2 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt bors
fél kiskanál kurkuma
1 csipet kakukkfű
2 csipet szerecsendió
A végén egy két mokkáskanál feketesót tegyünk bele ettől tojás íze lesz (valószínű a kéntartalma miatt) (fontos nem szabad ezzel sütni mert akkor elmegy a tojás íze a feketesónak)
egy kis csipet majoránnát is szórhatunk még rá

Az egészet lefedjük egy fedővel és 5-7 percig lassú tűzön főzzük. .
Azután összeturmixoljuk botmixerrel és rakunk még bele 1 teáskanál kissé (kb. fél percig) serpenyőben megpörkölt darált mandulát.

Bár lehet, hogy  kicsit furán fog hangzani, de szerintem finom lesz tőle, ha belenyomjuk egy gerezd édesebb narancs levét.  Ezután 1 kis pohár joghurttal (én activia joghurttal csináltam) összekeverjük a masszánkat. 

Ezt a krémet lehet például sült, vagy főtt karalábéba tölteni, vagy friss, nyers zöldségekkel enni, mártogathatunk bele sárgarépát is, vagy aki bírja, nyers káposztalevélre rakhatjuk és mintha kenyérre kennénk, úgy esszük, vagy mint palacsintát megtöltjük és felgöngyöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése