2014. május 17., szombat

Zöldség fasírt

Két legyet egy csapásra:) 
Nagyon szeretjük a zöldségleveket. Ehhez gyümölcscentrifugát használunk. A fennmaradt szárazanyagot sem kell kidobni, fincsi fasírt készíthető belőle!

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa- hámozva, darabolva


4 karfiol rózsa
2 szárzeller
2 marék spenót

Bármi más is jöhet: kelkáposzta levél pl.

A zöldségeket a gyümölcscentrifugán átpasszírozzuk. A levet megisszuk:), mert finom és egészséges!
A visszamaradt rostokat tálba öntjük. Összekeverjük kevés sóval, biovegetával, ízlés szerint pirított hagymával, fokhagymával, vagy egyéb fűszerekkel.
2 tojás megy bele, de ez őrölt lenmag+víz keverékével kiváltható (2 evőkanál maghoz 1 evőkanál víz)
1 evőkanál olívaolajat is a masszába keverünk. Lapos pogácsákat formázunk belőle, majd kiolajozott tepsiben (vagy sütőpapíron) 200 C-on megsütjük.
Félidőben megfordítjuk, amikor az egyik fele kicsit megpirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése